Επικοινωνία

...Πολύχρωμοι και ευδιάθετοι ξεκινάμε τη νέα χρονιά με διάθεση και όνειρα για να μάθουμε, να χαρούμε, να ανακαλύψουμε, να δημιουργήσουμε....
Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα μας!!!!

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΤΑΚΤΙΚΗ-ΦΤΙΑΞΕ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ!



Μπορείς να συμπληρώσεις τις οδηγίες της συνταγής με τα ρήματα στο β'πληθυντικό πρόσωπο της προστακτικής του αορίστου;

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΧΑΛΒΑ
(8 άτομα)

ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. χαλβά
- 400 γρ. σαβουαγιάρ
- 8 κρόκους και 3 ασπράδια
- 1/2 ποτήρι ( νερού) ρούμι ή κρασί           μαυροδάφνη
- 1 φύλλο ζελατίνα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος                                           
- 4 φλιτζάνια δυνατό στιγμιαίο καφέ
- 6 κουταλιές γάλα
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- Κακάο ή τρούφα ή κομμάτια σοκολάτας                         

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
_________(χτυπώ) το χαλβά στο μπλέντερ του μίξερ μέχρι να γίνει κρέμα. Παράλληλα __________(μουσκεύω) σε κρύο νερό το φύλλο ζελατίνα. ________(χτυπώ) τους κρόκους, __________(προσθέτω) τον χαλβά και _________(ανακατεύω) το μείγμα δυνατά μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτοντας λίγο-λίγο το ρούμι μέχρι να γίνει ομοιογενές. __________(τοποθετώ) το κατσαρολάκι σε μπεν-μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το νερό να φτάσει στο σημείο του βρασμού και το μίγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. _________(προσθέτω) την ζελατίνα στυμμένη και __________(ανακατεύω) για να λιώσει. ___________(τοποθετώ) την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και ________(αφήνω) τη να κρυώσει.
__________(χτυπώ) την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και τ' ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. ___________(προσθέτω) την μαρέγκα και τη σαντιγί στην κρέμα του χαλβά, ανακατεύοντας προσεκτικά από κάτω προς τα επάνω.
____________(ετοιμάζω) το στιγμιαίο καφέ, __________(προσθέτω) το γάλα, τη ζάχαρη και ________(βάζω) τον σ' ένα ταψάκι. ________(βρέχω) ελαφρά τα σαβουαγιάρ με το ρόφημα καφέ και κάντε μια στρώση σε μια πιατέλα. _________(στρώνω) την μισή κρέμα επάνω στα σαβουαγιάρ και ____________(επαναλαμβάνω) στρώνοντας τα υπόλοιπα υλικά. _________(βάζω) το τιραμισού 2-3 ώρες στο ψυγείο. ___________(πασπαλίζω) το με κακάο ή τρούφα ή μεγάλα κομμάτια σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου