Επικοινωνία

...Πολύχρωμοι και ευδιάθετοι ξεκινάμε τη νέα χρονιά με διάθεση και όνειρα για να μάθουμε, να χαρούμε, να ανακαλύψουμε, να δημιουργήσουμε....
Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα μας!!!!

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΜΑΧΕΣ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ

Δεν πρόκειται για πραγματική μάχη.Είναι απόσπασμα από την ταινία <<Ο μονομάχος>>.Εδώ μπορούμε λίγο να δούμε το κλίμα των αγώνων ,τα άρματα ,τα ρούχα, τον ενθουσιασμό των θεατών......

Στο Κολοσσαίο πραγματοποιούνταν αγώνες με ελεύθερη είσοδο, οι οποίοι διοργανώνονταν από τους αυτοκράτορες για να αυξάνουν την δημοτικότητά τους. Οι αγώνες διαρκούσαν μία μέρα ή και περισσότερες. Ξεκινούσαν με κωμικές πράξεις και εξωτικά ζώα, και ολοκληρώνονταν με τις μονομαχίες μεταξύ ζώων και μονομάχων, ή μόνο μεταξύ μονομάχων.

Οι μονομάχοι ήταν αιχμάλωτοι πολέμου ή δούλοι. Το 80 μ.Χ. πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κολοσσαίου, με αγώνες που διήρκεσαν συνολικά 100 ημέρες.

Οι μονομάχοι όφειλαν να παραμένουν σιωπηλοί όταν τραυματίζονταν και να πεθαίνουν με υπερηφάνεια. Οι χτυπημένοι μονομάχοι, πεσμένοι στο έδαφος περιμένοντας το θανατηφόρο χτύπημα, είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν έλεος απο τον πιο ισχυρό άνδρα που ήταν παρόν στο αμφιθέατρο.

Το Κολοσσαίο λειτούργησε για περίπου 400 χρόνια, με μια διακοπή μεταξύ των ετών 217-238 μ.Χ., εξαιτίας ενός κεραυνού που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου